Želio da odradi "trening"
52

Vilanova: Uveo bih opet Messija u igru i nije to zbog rekorda

Totalsport
Nakon povrede Lionela Messija u meču protiv Benfice mnogi su postavili pitanje je li trener katalonske ekipe Tito Vilanova uopće trebao u igru ubacivati Argentinca i time rizikovati.

Za meč protiv Benfice, koji u rezultaskom smislu nije imao nikakvu važnost za Barcelonu, Vilanova je odlučio odmarati mnoge igrače prve ekipe,, pa tako nisu igrali Xavi, Iniesta, Mascherano, Fabregas, Pedro, Jordi Alba...

No, Messi je utakmicu počeo s klupe za rezerve, a Vilanova ga je u igru ubacio u 58. minuti. Pet minuta prije kraja se dogodila povreda lijevog koljena, ali su srećom naknadne pretrage pokazale da je tek riječ o kontuziji i lakšoj povredi.

"Opet bih to ponovio. Da, uveo bih opet Messija u igru. Ne, to nije napravljeno zbog lova na Müllerov rekord. O tome svi pričaju, ali vjerujte da Messi to uopće ne spominje", rekao je Vilanova i nastavio:

"On je veliki takmičar i veliki radnik. Tih 30 minuta su za njega trebali biti trening, održavanje fizičke kondicije. Ista se stvar mogla dogoditi na treningu, ali se, eto, dogodila na utakmici."

Na kraju je trener Tito Vilanova dodao:

"Bio je jako uznemiran na početku, ali kasnije se Messi smirio. Sve je bilo lakše kada smo saznali da ipak nema nikakvih tragova ozbiljnije povrede."