Povratak nakon operacije
3

Vilanova odradio prvi trening nakon emotivnog susreta s Abidalom

Totalsport
Tito Vilanova (Foto: Arhiv/AFP)
Tito Vilanova (Foto: Arhiv/AFP)
Barcelonin trener Tito Vilanova vratio se u srijedu ujutro u trening-centar Nou Campa, ali se nije priključio nekolicini igrača na terenu koji su odrađivali jutarnji trening. Ipak, navečer je Vilanova obukao trenerku i kopačke, te odradio prvi trening nakon nove operacije tumora...

Vilanova je 20. decembra operirao tumor na parotidnoj žlijezdi. Dva dana kasnije je pušten iz bolnice, ali predstoje mu tretmani kemoterapijom i zračenjem. Unatoč tome, 44-godišnji stručnjak želi raditi, a premda su najave govorile da će se na klupu vratiti za dvije do tri sedmice, prema svemu sudeći to će se dogoditi i ranije.

Vilanova se na oduševljenje svih tokom zagrijavanja došetao na teren, a prvi mu je u zagrljaj pritrčao francuski nogometaš Eric Abidal, koji se nakon transplantacije jetre (april 2012. godine) vratio treninzima samo dan prije negoli je Vilanovi ponovno dijagnosticiran tumor.

Podsjetimo, protiv Valladolida je u 17. kolu Katalonce vodio Vilanovin pomoćnik Jordi Roura, koji će biti za kormilom i protiv Espanyola nadolazećeg vikenda, ako prvi trener ipak odluči propustiti dvoboj.