Pep Guardiola
0

"Viilarreal me impresionirao!"

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Trener nogometaša Barcelone Pep Guardiola s puno je komplimenata počastio ekipu Villarreala.

Barcelona je u subotu u sklopu 11. kola Primere svladala Villarreal s 3-1, te upisala petu uzastopnu pobjedu u Primeri koja ju je, barem do nedjelje, lansirala na prvo mjesto. Barcelona sada ima 28 bodova na vrhu tabele, a Real Madrid, koji će u nedjelju gostovati kod Sportinga u Gijonu, 26. Villarreal na trećem mjestu ostao je na 23 boda.

Villa je zabio za domaćine u 22. minuti za 1-0, ali je ubrzo potom Brazilac Nilmar svojim sedmim golom poravnao na 1-1. No, u nastavku je blistao Lionel Messi, koji je s dva pogotka osigurao mirnu završnicu i pobjedu domaćinu. Messi je stigao do brojke od 10 golova ove sezone.

Guardiola je nakon dvoboja dosta riječi potrošio na ekipu Villarreala, koja će 2. decembra ugostiti Dinamo u 5. kolu Evropske lige.

"Villarreal me impresionirao. Nije slučajno da su na tako visokoj razini već godinama. Ta je ekipa pravi dragulj, kako vas samo pritišću u napadu. Villarreal je bio naš najteži protivnik ove sezone na našem terenu. Bila je to brutalna utakmica", komentarisao je Guardiola.

Barcelonin trener posebno je pohvalio Erica Abidala, koji je na uskočio na mjesto srednjeg odbrambenog umjesto suspendiranog Gerarda Piquea.

"Abi je bio spektakularan. Dao je pola života kako bi ukrotio dvojicu tako opasnih napadača kao što su Nilmar i Rossi. Zadnjih nekoliko utakmica odigrali smo jako dobro, moji se igrači dobro osjećaju na terenu, fizički su bili cijelu utakmicu protiv Villarreala na visokoj razini, to je najvažnije."