Nogomet
0

Vieira: Povratak Scholesa odraz je slabosti Uniteda

Totalsport
Paul Scholes (Foto: AFP)
Paul Scholes (Foto: AFP)
Direktor nogometnog razvoja Manchester Cityja Patrick Vieira smatra da je reaktiviranje Paula Scholesa odraz igračke slabosti velikog rivala Manchester Uniteda.

Premda o veznjaku gradskih rivala ima izuzetno visoko mišljenje, nekadašnji francuski reprezentativac, koji je u igračkoj karijeri nosio dresove premierligaša Arsenala i Manchester Cityja, smatra da je Scholesov povratak iz lani objavljenog odlaska znak da će United imati problema u budućnosti.

"Paul Scholes je igrač kojem se divim, jedan je od najboljih nogometaša Uniteda u povijesti i njegov povratak je sigurno bitan za tim Alexa Fergusona. Međutim, činjenica da reaktiviraju 37-godišnjaka pokazuje slabost Manchester Uniteda koji će se u narednim sezonama vrlo teško nositi s konkurencijom jer im očito nedostaje kvalitetnih riješenja u kadru", ocijenio je Vieira.

Francuz također smatra da se rivali s Old Trafforda neočekivano lako odriču mladih i talentiranih nogometaša.

"Kada vidite da gube mladiće poput Ravela Morrisona i Paula Pogbe znači da se moraju zabrinuti za budućnost jer im se takve stvari ranije nisu događale", dodao je Vieira koji je potom najavio očekivanja Cityja do kraja sezone.

"Unitedu će jako teško pasti ako izgube borbu za naslov upravo od Cityja. Arsenal i Chelsea bi voljeli biti u našoj situaciji, a to je nešto zbog čega moramo uživati. Mi ćemo se znati nositi s pritiskom u ključnim utakmicama, jer se radi o pozitivnom pritisku borbe na prvaka", zaključio je Vieira.