Nogomet
0

Vidić potvrdio odlazak iz Manchester Uniteda

Totalsport
Nemanja Vidić (Foto: EPA)
Nemanja Vidić (Foto: EPA)
Kapiten Manchester Uniteda Nemanja Vidić potvrdio je kako će na kraju sezone, po isteku aktuelnog ugovora, napustiti Old Trafford.

Ovaj 32-godišnji odbrambeni nogometaš u potrazi je za novim izazovima, a po medijima se milanski Inter spominje kao njegova najvjerovatnija nova destinacija.

Vidić je u Manchester United stigao 2006. iz moskovskog Spartaka, a otad je klubu pomogao u osvajanju čitavog niza trofeja.

"Nisam nikad mogao zamisliti osvajanje 15 trofeja i sigurno neću nikada zaboraviti tu divnu moskovsku večer. Međutim, odlučio sam da ću nastaviti dalje na kraju sezone. Želim si ponovo dati izazov i dati najbolje od sebe u sljedećim godinama. Ne razmatram ostanak u Engleskoj jer je jedini klub za koji sam ikad ovdje želio igrati bio Manchester United i sretan sam što sam bio njegovim dijelom puno godina", poručio je srpski nogometaš putem web-stranice aktuelnog engleskog prvaka.

S Manchester Unitedom Vidić je između ostalog osvojio pet premierligaških naslova, a vrhunac mu je osvajanje Lige prvaka u Moskvi sezone 2007/08.