Nogomet
0

Vidić i dalje neizvjestan za derbi Premiershipa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Menadžer nogometaša Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, ima veliku dilemu uoči "utakmice sezone" engleskog Premiershipa protiv Liverpoola, a ona se zove Nemanja Vidić.

Srbijanski odbrambeni igrač nastupio je za reprezentaciju u posljednjem kolu kvalifikacija za Euro 2012. godine protiv Slovenije (poraz 1-0) u utorak, ali Ferguson nije siguran može li Vidić izdržati visoki tempo utakmice, svih 90 minuta, protiv "Redsa".

"Veliko je pitanje je li Vidić spreman za sutrašnju utakmicu. Odigrao je za Srbiju svih 90 minuta, znači bit će u konkurenciji za sastav. Nemanja je veliki borac", rekao je na konferenciji za novinare uoči utakmice Ferguson.

"Jučer je odradio trening punim intezitetom i dobro se osjećao. Međutim, utakmica protiv Liverpoola će biti fizički vrlo zahtjevna tako da nisam siguran može li izdržati cijelu utakmicu na najvišem nivou", rekao je menadžer "Crvenih vragova".

Ukoliko Vidić ne zaigra, na njegovo mjesto će najvjerojatnije uskočiti Jonny Evans koji je u dosadašnjem djelu sezone bio vrlo dobar.