Utakmice bh. reprezentacije
0

Video zidovi za navijače u Sarajevu i Brčkom

Sarajevo-x.com
Predstojeće utakmice nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine očekuju se s velikim nestrpljenjem. Stadion Bilino Polje u Zenici će tokom susreta protiv selekcije Turske biti do posljednjeg mjesta pun, a nastup naših reprezentativaca u pojedinim gradovima pratit će se na trgovima i stadionima.

U glavnom gradu BiH navijači će se okupiti na Trgu djece Sarajeva, ispred Poslovnog centra BBI, gdje će biti postavljen veliki video zid.

Naša reprezentacija prvu utakmicu igra 5. septembra u gostima protiv Armenije, a 9. septembra u ulozi domaćina dočekuje selekciju Turske. Oba dvoboja izabranika Miroslava Ćire Blaževića za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo Sarajlije mogu pratiti ispred BBI Centra, kao i sve buduće utakmice naše reprezentacije, saznaje naš portal.

Brčko ove godine prvi put organizira javno praćenje susreta "A" nogometne reprezentacije i to na stadionu malih sportova Blatuša. Bit će to istinski sportski spektakl, a u slučaju da reprezentacija BiH izbori pobjedu biće formirana kolona, a okupljanje je ispred Gradskog parka. Organizatori će tako potruditi da prva javna podrška reprezentaciji bude nezaboravan događaj.

Ranije pokušaji sportskih entuzijasta u Brčkom da organiziraju javno praćenje pali su u vodu, tako da će Brčacima taj dan biti poseban događaj, te u nogometnom žargonu poručuju "Sve će da gori".

Dvanaestog igrača naša reprezentacija imat će i među navijačima u Mostaru. Kako saznajemo u MUP-u HNK, okupljanja i direktnog prijenosa na trgovima neće biti, ali kako su masovna praćenja utakmica u ljetnim baštama i kafićima stalna pojava u gradu na Neretvi, i ovaj put se očekuje uzavrela navijačka atmosfera.

U drugim gradovima, službenici policije do sada nisu primili obavijesti o javnom praćenju utakmica, no ukoliko one u međuvremenu budu dostavljene, u policiji kažu da nema nikakvog razloga da budu odbijene.