Nogomet
0

Vidalov otac uhapšen zbog posjeda i prodaje droge

Totalsport
Arturo Vidal
Arturo Vidal
Otac čileanskog nogometnog reprezentativca i Juventusovog veznog igrača Artura Vidala uhapšen je u četvrtak u Santiagu na temelju sumnje za krijumčarenje droge.

Policija je uhvatila Erasma Vidala kako zajedno sa svojom sestrom Susanom prodaje kokain u svom domu. Policija je zaplijenila drogu, a otac i teta Artura Vidala završili su iza rešetaka.

Vjeruje se kako Arturo Vidal nije blizak sa svojim ocem, koji se rastao od majke Juventusove zvijezde još dok je Arturo bio dijete.

Čileanski 24-godišnji reprezentativac minulog ljeta je prešao iz Bayer Leverkusena u Juventus, s kojim je potpiso petogodišnji ugovor.

Prošlog mjeseca je bio jedan od petorice igrača koje je Čileanski nogometni savez suspendirao na zahtjev selektora Claudija Borghija, koji tvrdi da se društvo vratilo iz izlaska u trening-kamp s 45 minuta zakašnjenja i u potpuno neprimjerenom stanju. Borghi je tvrdio da su igrači bili toliko pijani da se nisu mogli ni braniti. Igrači, pak, ne opovrgavaju da su zakasnili, ali tvrde da nisu bili alkoholizirani i da selektor govori neistine.