Liga prvaka, 2. pretkolo
0

Vida u 98. minuti donio prolaz Dinamu

Totalsport
Domagoj Vida je pogotkom u 98. minuti za 3-2 donio Dinamu prolaz u 3. pretkolo nogometne Lige prvaka. S tim je rezultatom, u dramatičnoj završnici, Dinamo pobijedio bugarskog prvaka Ludogorec.

U idućem, trećem pretkolu, Dinamo će igrati protiv Sheriffa iz Moldavije.

Nakon 1-1 u Bugarskoj, Dinamo je, dakle, slavio s 3-2 nakon što je Vida glavom pogodio nakon što je leta preletjela sve igrače skupljene u gostujućem šesnaestercu.

Ludogorec je dva puta vodio u Zagrebu. Oba puta je bugarski prvak postigao pogodak nakon prekida. U prvom slučaju je gadno pogriješio Dinamov golman Kelava, dok je drugi put strijelac Marcelinho vjerojatno prije pogotka igrao rukom, pri smirivanju lopte.

No, kako je u prvom meču zabio Ante Rukavina, tako je i u uzvratu Šibenčanin dva puta rušio bugarsku odbranu. Inače, od 57. minute je Dinamo igrao s igračem više, nakon što je Marcelinho dobio drugi žuti karton zbog simuliranja. Dinamo je odmah u 60. izjednačio, ali potom sve do 98. minute nije mogao doći do trećeg pogotka koji je vodio hrvatskog prvaka dalje. No, potom se ukazao Vida.

U srijedu su još prolaz u 3. pretkolo izborili švedski Helsingborg, bjeloruski Bate Borisov, poljski Slask i ciparski AEL.

Liga prvaka, 2. pretkolo (uzvratne utakmice):

Dinamo - Ludogorec 3-2 (Rukavina 33, 60, Vida 90+8 / Gargorov 12, Marcelinho 36), prva utakmica 1-1 Helsingborg - The New Saints 3-0 (0-0) Vardar - Bate Borisov 0-0 (2-3) Slask Wroclaw - Budućnost 0-1 (2-0) Linfield - AEL Limassol 0-0 (0-3)