Nogomet
110

Victor Valdes se pismom oprostio od Barcelone

Totalsport
Victor Valdes (Foto: EPA)
Victor Valdes (Foto: EPA)
Dugogodišnji Barcelonin golman Victor Valdes oprostio se otvorenim pismom od svojih bivših i aktuelnih saigrača, trenera i svih onih koji su mu pomogli da postane jedan od najboljih golmana svijeta.

Valdes na kraju sezone napušta Barcelonu nakon što je u njoj proveo 19 godina svoje karijere! Španac se trenutno oporavlja od povrede koljena, te već duže vrijeme nije na raspolaganju treneru Gerardu Martinu, jedinom treneru s kojim je radio, a kojem se nije zahvalio.

"Došlo je vrijeme da se oprostim, oprostim od svih vas.

Nažalost, nisam mogao završiti svoju karijeru u Barceloni na način na koji sam htio, no život je ponekad okrutan u tom pogledu. Imao sam vremena sagledati odakle sam došao i što sam postao. Trenutno je u mojoj glavi samo nostalgija prema ljudima koji su mi pomogli da ovdje stignem. Ovo pismo posvećujem njima.

Oriol Tort, Jose Antonio Pozanco, Juan Manuel Asensi, Ursicinio Lopez, Albert Benaiges, Antonio Olmo, Juan Carlos Perez, Rojo, Pep Segura, Quique Costas, Joan Vila, Jordi Castel... Sportski trener koji me učinio atletski sjajnim o čemu sam uvijek sanjao. Hvala vam svima!

Hvala Louisu Van Gaalu koji je pokazao veliku hrabrost kada je riskirao s mladim igračem u kojem je samo on vidio golmanski talent. On je počeo gradnju historijskog kluba kojeg sam imao priliku biti dio. Hvala od srca.

Hvala Franku Rijkaardu koji mi je dao samopouzdanje i dopustio mi da se proslavim. Gdjegod bio i štogod radio zauvijek ću ti ostati dužnik.

Hvala Pep što si mi otvorio vrata i upoznao me s istinskim načinom na koji se ova igra treba shvatati i igrati. Hvala ti što si me usmjerio na put uspjeha. Pronašli smo ga zajedno zar ne? Zauvijek ćeš ostati gospodin!

Hvala Tito! Gdjegod bio, hvala ti što si nas naučio kako se snagom i karakterom suočavati sa životom.

Hvala svim kolegama s kojima sam imao zadovoljstvo trenirati i nositi dres s klupskim grbom na prsima. Hvala vam, jer sam se zbog vas osjećao posebnim tijekom svih ovih godina. Hvala vam gospodo!

Naravno, ne želim zaboraviti i one meni najvažnije, koji su me podupirali u svih 12 godina profesionalne karijere, vjerne navijače. Što god da se događalo vi ste mi uvijek bili podrška što je pravim borcima uvijek potrebno. Bili ste ponos u svakoj mojoj proslavi, podrška u svakoj mojoj utakmici. Neprestano ste mi slali pozitivnu energiju kojom sam se hranio i koja me nosila. Bez vas ne bih uspio!

Hvala vam, hvala vam, hvala vam hiljadu puta.

Zauvijek vaš, Forca Barca!

Victor Valdes Arribas".

Valdes će ovoga ljeta postati član novog kluba, vjerojatno Monaca.