Nogomet
0

Veterani dva Veleža igrali za žrtve poplava

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Veterani mostarskog i nevesinjskog Veleža večeras su u Mostaru odigrali humanitarnu utakmicu za žrtve stradale u poplavama.

U sastavu Veleža nastupili su dobro poznata imena starije i mlađe generacije poput Blaža Sliškovića, Seada Kajtaza, Veselina Đurasovića, Admira Velagića, Adisa Obada, Admira Vladavića, Adnana Dizdarevića i drugih.

Posebna atrakcija bio je nastup bivšeg kapitena nacionalne fudbalske reprezentacije Japana Cuneyasu Mianmota u ekipi "Rođenih".

Humanitarna, revijalna utakmica odigrana je u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara i Opštine Nevesinje. Ovaj sportsko-zabavni događaj u kojem su nastupile i plesne grupe "Mostarske mažoretkinjne" i plesna grupa "Let's dance" iz Nevesinja iznimno je važan događaj, jer Mostar i Nevesinje od rata nisu imali zapaženije saradnje. "Ovo je možda prvi korak da ostvarimo trajniju saradnju između Mostara i Nevesinja", kazao je načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović.

Vlada Japana koja je do sada za žrtve poplava izdvojila dva miliona maraka podržala je i ovaj vid animiranja domaćeg stanovništva da pomognu nastradalim, bez obzira na razlike koje su ih do sada razdvajale.

"Drago mi je da i na ovaj način mogu saosjećati s ljudima koji su stradali", rekao je sekretar Ambasade Japana u BIH Yošiaki Makino.

Revijalne utakmice pored brojnih građana Mostara posmatrali su i predstavnici Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice, sveštenici Nebojša Radić i Branimir Borovčanin te Šefik ef. Čavčić.