Nogomet
4

Veterani Čelika i Slobode igraju za Filipa Blaževića i ugrožene u poplavama

Piše: E. M.
Veterani nogometnih klubova Čelik i Sloboda u srijedu 10. decembra će u sportskoj dvorani Bilmišće odigrati humanitarnu nogometnu utakmicu sa ciljem prikupljanja novca za liječenje Zeničanina Filipa Blaževića, te pomoći porodicama koje su u maju ove godine pogođene poplavama.
"Zaigrajmo za humanost" naziv je fudbalskog okršaja u kojem će se sastati poznati zenički i tuzlanski fudbaleri. Svoj doprinos u realizaciji ove ideje dali su poznati bh. nogometaši Almir Tolja, Nermin Šabić, Elvir Bolić, Fenan Salčinović, Senad Brkić, Vitomir Paškalj i mnogi drugi koji su se rado odazvali ovoj humanitarnoj akciji.

Jedan od inicijatora ove humanitarne utakmice, bivši nogometaš Čelika koji trenutno igra u Kazahstanu, Aldin Džidić se zahvalio svim nogometašima koji su se odazvali realizaciji ove humanitarne akcije.

"Nakon utakmice zeničkih i tuzlanskih fudbalera bit će odigrana i utakmica između dvije navijače skupine, Robijaša i Fukara, a isto tako i mi ćemo gostovati njima 16. decembra na humanitarnoj utakmici za Dom za nezbrinutu djecu", kazao je Džidić.

Interesovanje za ovu utakmicu je veliko, a prema riječima predstavnice Udruženja mladih "Ljubičica" Fikrete Fejzić veliki broj karata je prodat i vjeruju da će sportska dvorana na Bilmišću biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

"Projekat je predložilo naše Udruženje zajedno sa našim prijateljem Aldinom Džidićem i drago mi je da su i ovaj put nogometaši pokazali veliku humanost. Do sinoć je prodano više od hiljadu ulaznica, a nadamo se da će do srijede biti rasprodano svih 2.500 koje su puštene u prodaju", izjavila je Fejzić.

Za ekipu Čelika igrati će: Elvir Bolić, Almir Tolja, Nermin Šabić, Senad Brkić, Semir Sofić, Aldin Džidić, Adi Adilović, Kenan Horić, Fenan Salčinović, Mahir Karić, Emi Jusić, Haris Heco i Edi Buro.

Za ekipu Slobode iz Tuzle igrati će: Edin Ribić, Denis Karić, Radimir Crnogorac, Enes Mešanović, Nermin Hasić, Jasmin Hukić, Mirza Cejvanović, Adnan Osmanhodžić, Dževad Saćerbegović, Elmir Sećerbegović, Tarik Okanović i Jasmin Kurtalić.

Utakmica će biti odigrana 10. decembra od 19 sati u sportskoj dvorani Bilmišće u Zenici.