Nogomet
10

Veselo u Liverpoolu: Urnebesne reakcije, zagrljaji i osmijesi Kloppa i Redsa

Klix.ba
Četiri vezane pobjede sa ukupno 14 postignutih golova, polufinale Evropske lige i pobjeda u gradskom derbiju dodatno su uljepšali atmosferu na Anfieldu, ali svakako su od dolaska Jurgena Kloppa osmijesi sve češći. Još jednu Kloppovu urnebesnu reakciju vidjeli smo u pobjedi Liverpoola nad Evertonom (4:0).

Nakon nekoliko pasova Liverpoolovih igrača na lijevoj strani terena, Lucas Leiva je dobio loptu i sa oko 25 metara veoma loše šutirao. Uslijedio je veliki smijeh na klupi Liverpoola, a posebno je upečatljiva reakcija Jurgena Kloppa. Nije izostala ni reakcija Leive koji je pogledao ka klupi i blagim osmijehom pokazao da mu ne smeta šala na njegov račun.

Ova situacija samo je još jedan pokazatelj kakva atmosfera vlada u Liverpoolu, a ključan u svemu tome je pozitivni karakter Jurgena Kloppa koji iz meča u meč, iz treninga u trening širi pozitivnu energiju u crvenom dijelu Liverpoola. Klopp se ne ustručava zagrliti svoje igrače, šaliti se s njima, pa i uzeti mobitel od navijača te praviti "selfie". Još ako Redsi osvoje Evropsku ligu, gdje će biti kraj radosti na Anfieldu.

Pogledajte u fotogaleriji kako sve to izgleda.