Argentina
0

Veron: "Griješimo, izmiče nam Svjetsko prvenstvo"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Juan Sebastian Veron prvi je reprezentativac koji je progovorio o greškama Diega Maradone i mogućnosti da Argentina propusti Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Veron je izjavio da postoji realna mogućnost da nacionalni tim njegove zemlje propusti SP u Južnoafričkoj Republici, prvi put od 1970. godine.

"To bi moglo da se desi. Sve je moguće. Nismo u najboljoj situaciji, ali sve i dalje zavisi od nas", rekao je Veron.

Argentina je pretrpjela tri uzastopna poraza u kvalifikacijama za SP i nalazi se na petom mjestu u južnoameričkoj kvalifikacionoj grupi sa 22 boda.

Prvi je Brazil sa 33 boda i već je osigurao plasman na SP, kao i selekcija Paragvaja koja ima tri boda manje. Reprezentacija Čilea je na trećem mjestu sa 27, dok je Ekvador sakupio 23 boda. Prve četiri ekipe plasirat će se direktno na SP, dok će petoplasirana ekipa igrati baraž sa četvrtim timom iz kvalifikacione grupe Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba.

"U timu su sjajni igrači, ali selektor nije uspio da od nas napravi složnu cjelinu", rekao je Veron, koji je, također, objasnio i zašto Lionel Messi odlično igra za Barcelonu, a malo pruža u reprezentaciji.

"Barcelona igra drugačijim stilom. Njihovi igrači brzo dodaju loptu i brže se kreću, a u reprezentaciji svi čekamo da Leo sam pređe pet igrača i postigne pogodak", kazao je Veron.

Do kraja kvalifikacija Argentini su ostale utakmice protiv Perua 10. oktobra i tri dana kasnije protiv Urugvaja.