Nogomet
185

Veroljub Salatić: Bila bi mi čast igrati sa Zmajevima u Brazilu

Klix.ba
Veroljub Salatić
Veroljub Salatić
Nogometaš i kapiten Grasshoppersa, Veroljub Salatić, o kojem je portal Klix.ba pisao ranije, oglasio se povodom spekulacija da bi mogao postati bh. reprezentativac te je istakao da bi mu bila čast postati jedan od Zmajeva.

O mogućnosti da se Salatić nađe na spisku igrača koje će selektora A reprezentacije BiH Safet Sušić povesti u Brazil pisao je švicarski portal Blick. Svoje mišljenje o toj ideji je dao lično Salatić, dvadesetosmogodišnji Zvorničanin, koji za Grasshoppers igra na poziciji zadnjeg veznog igrača. Ukoliko bi kojim slučajem igrao za BiH na SP u Brazilu, to bi mu bilo drugo veliko takmičenje, s obzirom da je 2005. godine bio standardan igrač U20 reprezentacije Švicarske na SP za mlade.

Salatić je, prema pisanju pomenutog portala, mogao zaigrati i za švicarski A tim, ali je selektor Ottmar Hitzfeld tada preferirao Inlera, Behramija, Džemailija, Schweglera i Gelsona. Slatić zbog toga nikad nije dobio poziv, a priliku da zaigra ponovo na reprezentativnom nivou i to na Svjetskom prvenstvu bi objeručke prihvatio.

"Bila bi mi čast da sa BiH odem u Brazil. Svjetska prvenstva se ne igraju svake godine, a ni nogometna karijera ne traje do četrdesete", izjavio je Salatić, koji ima bh. pasoš.

Pomenuti portal ga vidi kao dostojnu zamjenu za vremešnog Elvira Rahimića, koji ima 38 godina. Salatićeva tržišna vrijednost iznosi dva miliona eura i trenutno je najplaćeniji igrač popularnih Skakavaca iz Ciriha.

Također, trenutno nije spreman za nastupe zbog povrede ligamenata koljena.