Nogomet
0

Vernes Selimović: Nije mi strano dati gol Sarajevu, možda ću opet pogoditi

Piše: D. B.
Vernes Selimović (Foto: Klix.ba)
Vernes Selimović (Foto: Klix.ba)
Napadač Željezničara Vernes Selimović se može pohvaliti činjenicom da je Sarajevu u jednoj utakmici postigao dva pogotka, i to na Koševu. Ohrabruje ga to uoči 102. gradskog derbija, u kojem Plavi ponovo gostuju vječitom rivalu.

"Svi smo spremni i jedva čekamo početak novog derbija. Posebna je to utakmica, a ja sam imao čast nekoliko puta odigrati protiv Sarajeva. Radujem se novom duelu s ljutim rivalima. Oba tima su podigla formu i tako ulazimo u ovaj derbi", izjavio je Selimović za portal Klix.ba.

Prošle je godine na Koševu svojim golovima donio bod Željezničaru i to u trenucima kada je Sarajevo vodilo 2:0. Da li će biti iste sreće i ovog puta, nije siguran.

"Imao sam sreću da u jednoj utakmici dva puta pogodim mrežu Sarajeva, to mi nije strano, ali sada će na terenu biti drugačija ekipa. I mi smo doživjeli dosta promjena tako da ne znam šta će biti. Ipak, nadam se da ću opet pogoditi", kazao je napadač Željezničara.

On smatra da će njegov tim biti u prednosti, jer će rivali biti pod pritiskom. Najavio je igru bez kalkulacija.

"Igraju kod kuće i to im je dodatno opterećenje. Pritisak je na njima, a mi to trebamo iskoristiti. Igrat ćemo otvoreno, to je naš stil, jer se ne znamo braniti", jasan je bio Selimović, koji tvrdi da "kratka" klupa Željezničara neće biti problem, jer su igrači kvalitetni, spremni i izuzetno motivisani.

Pobjeda bi puno značila i za jedne i za druge kada je riječ o nastavku borbe za prvo mjesto.

"Približili smo se vrhu tabele i odlučivat će nijanse. Ovaj derbi bi možda mogao odlučiti jesenjeg prvaka", kazao je Selimović.

Posebno ga raduje bolja igra kapitena Muamera Svrake.

"Svraka je sjajan momak i kvalitetan igrač, ali je nažalost doživio pad u formi i sada se pomalo vraća. Nedostajale su nam njegove igre i golovi, tako da je dobro što napreduje. Ove sezone nam je svaka pomoć dobrodošla", zaključio je Selimović.