Košta ga škrtost
11

Venables: Wenger je više računovođa nego trener

Totalsport
Terry Venables
Terry Venables
Nakon serije loših ovosezonskih rezultata, menadžer Arsenala Arsene Wenger sve je češće na udaru kritičara. Posljednji u nizu se negativno o Francuzovom radu izrazio bivši engleski selektor Terry Venables…

U kolumni za The Sun penzionisani 69-godišnji stručnjak je optužio Wengera da se više bavi računovodstvom nego trenerskim poslom. Jasna je to aluzija na škrtost francuskog stručnjaka koji posljednjih godina nije trošio novac na velika pojačanja, a istovremeno nije uspijevao zadržati ni najveće zvijezde u klubu.

"Vjerujem da Arsene Wenger još uvijek može okrenuti stvari u Arsenalu. Ali, napokon se mora ponovno početi ponašati kao menadžer, a ne kao računovođa. Već dugo ga više zanima klupska finansijska situacija, a manje gubitak trofeja, ali i vlastitoga integriteta", napisao je Venables.

"Što god mislili o Wengeru, on je uvijek stajao iza kluba. A sada je vrijeme da klub stane iza njega. Navodno će mu šefovi u januaru dati 50 miliona funti za pojačanja, ali to nije ni približno dovoljno. A ako i Wenger tako misli, to bi trebao i reći. Ako želi 150 miliona funti, što je iznos potreban da bi Arsenal ponovno postao moćan, onda tako i treba biti", dodao je Venables.

Nogometaši Arsenala trenutno su tek na sedmom mjestu u Premierligi, a ove su sedmice ispali i iz Liga kupa od četvrtoligaša Bradforda.