Nogomet
818

Velkoski za Klix.ba: Ne vidim se više u Incheonu, u Sarajevu sam htio igrati do kraja karijere

Piše: D. B.
Krste Velkoski
Krste Velkoski
Bivši nogometaš FK Sarajevo i povremeni reprezentativac Makedonije Krste Velkoski dogovorio je raskid ugovora s južnokorejskim Incheon Unitedom te će pronaći novu sredinu. U razgovoru za portal Klix.ba je otkrio razloge svoje odluke, a govorio je i o bivšem klubu te Premijer ligi BiH.

Velkoski je za Incheon potpisao u martu ove godine nakon što je napustio Sarajevo, a nakon osam mjeseci će potražiti novi klub.

"Bilo je sjajno na početku, uprkos tome što nisam igrao na svojoj poziciji, nego na desnom krilu. Posebno je teško bilo jer smo ekipa koja se brani čitavih 90 minuta, a te obaveze su uključivale i mene. Ipak postigao sam četiri gola i upisao četiri asistencije. Potom je zbog loših rezultata trener napustio klub, a preuzeo nas je pomoćnik. Na moju žalost, nije imao dovoljno povjerenja u mene. Odlučio sam otići, formacija mi ne odgovara, kao i način na koji igramo. Ne vidim se u toj formaciji i ne mogu dati svoj maksimum", izjavio je Velkoski.

S obzirom na činjenicu da se radi o odličnom nogometašu, očekuje se da brzo pronađe novi klub, a spekuliše se i o njegovom povratku u FK Sarajevo, klub koji nije napustio svojom voljom.

"Iako je još rano, interesa ima, ali konkretnih ponuda još uvijek ne. Prvo ću se odmoriti, jer je sezona bila duga i naporna. Što se tiče povratka u FK Sarajevo, to su zasad samo priče. Za ovaj klub me vežu najljepše uspomene u dosadašnjoj karijeri. Nikad nisam želio otići iz Sarajeva, želio sam ostati do kraja karijere, što sam i rekao svima. Nažalost, morao sam otići, jer me tadašnji trener nije želio u prvih 11, znaju se razlozi, a o tome ne bih govorio ponovo", rekao je makedonski nogometaš.

Sarajevo se ove sezone ne može pohvaliti rezultatima, kao ni trenutnom petom pozicijom na tabeli. Iako je daleko, Krste redovno prati bivšu ekipu i ligu u kojoj je nastupao.

"Rezultati nisu onakvi kakve navijači očekuju, a vjerujem da su i igrači svjesni toga. Igra oscilira, ali je teško uhvatiti ritam nakon smjene trenera. Svaki trener ima svoja razmišljanja i tada je igračima najteže. Ipak, vjerujem da će u narednom periodu igra biti bolja, kao i rezultati. Pratim svaku utakmicu Sarajeva otkako sam otišao, navijam za ekipu srcem i želim momcima mnogo sreće i uspjeha. Liga je kvalitetnija, iznenađenja ima i to velikih, vidi se da svako svakoga može pobijediti. Krupa i Radnik rade sjajan posao, a Zrinjski je šampion. Razlog za to je što ne mijenjaju igrače svakih šest mjeseci. Igraju isti igrači, a dodaje se poneko pojačanje. Naša generacija u FK Sarajevo je osvojila Kup BiH i titulu prvaka jer smo igrali zajedno dvije sezone i stvorili pozitivnu atmosferu", kazao je Velkoski.

Incheonu je preostala posljednja utakmica prvenstva koja odlučuje o opstanku.

"U subotu igramo posljednje kolo, domaćini smo posljednjeplasiranoj ekipi. Ako pobjedimo, opstajemo u društvu najbojlih, ako izgubimo sa tri razlike, ispadamo, a ako odigramo neriješeno, igramo baraž. Samo pobjeda dolazi u obzir", završio je Velkoski.