Nogomet
38

Velkoski uoči derbija: Igramo kako dolikuje Sarajevu, nadam se pozitivnom ishodu

Piše: D. B.
Krste Velkoski
Krste Velkoski
Pretposljednje kolo BHT Premijer lige BiH donosi veliki gradski derbi u kojem će u nedjelju na Grbavici snage odmjeriti vječiti rivali Željezničar i Sarajevo. Sjajni napadač Bordo ekipe, Krste Velkoski, nada se pozitivnom ishodu za svoju ekipu.

FK Sarajevo u posljednje vrijeme igra zaista dobro i to pod vodstvom trenera Dženana Ušćuplića, koji je ekipu preuzeo od bivšeg šefa stručnog štaba Roberta Jarnija. Sarajevo ima tri ligaške pobjede u nizu i u dobrom raspoloženju dočekuje veliki derbi.

Željezničar je u prošlom kolu poražen na gostovanju kod Veleža, što je predstavljalo težak udarac za Plave. Zrinjski sada ima prednost od tri boda i veoma je blizu osvajanju titule prvaka BiH.

Velkoski je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da njegova ekipa na Grbavicu stiže rasterećena.

"Očekuje nas jedna veoma teška utakmica, ali u goste rivalu stižemo rasterećeni sa željom da odigramo onako kako smo igrali naše posljednje četiri utakmice. Nadam se pozitivnom ishodu derbija za nas", izjavio je Velkoski.

Bordo ekipa je u ovoj sezoni imala za cilj pokušati osvojiti titulu prvaka, prvu nakon 2007. godine. No, to je sada nemoguća misija.

"Iskreno, može se tako reći, ali ćemo mi igrati do kraja maksimalno. Šta će biti na kraju, vidjet ćemo 10. maja", rekao je Velkoski.

Sarajevo je ove sezone igralo u promjenjivoj formi.

"Bilo je svega u ovoj sezone, a nakon što nas je preuzeo Uščuplić, počeli smo igrati onako kako dolikuje Sarajevu. Nadam se da ćemo tako nastaviti i ubuduće", kazao je napadač Sarajeva.

Velkoski je na Koševo stigao u zimskom prelaznom roku te je dostojno zamijenio Nikolu Komazeca, koji je iznenadno napustio klub.

"Zadovoljan sam svojim učinkom, jer sam u devet prvenstvenih utakmica postigao sedam golova i upisao tri asistencije. Ipak, mislim da mogu bolje i to mi je cilj", izjavio je makedonski reprezentativac.

Zbog svojih igara je u kratkom vremenskom periodu postao ljubimac publike sa Koševa.

"Veoma mi je drago zbog toga, navijači me motivišu da dam sve od sebe i budem još bolji na terenu", rekao je Velkoski.

Uoči derbija sa Željezničarom je pokazao veliki respekt prema protivniku.

"Odlična su ekipa sastavljena od sjajnih individualaca. Posebno trebamo paziti na Hodžića, Stanića i Tomića", jasan je bio Velkoski, koji je oduševljen atmosferom koju donosi derbi.

"Bilo je fenomenalno igrati derbi, pa se zbog toga veoma radujem novom duelu sa Željezničarom. Derbi je više od utakmice", smatra Velkoski.

Titula državnog prvaka je daleko, ali Sarajevo ipak može do jednog trofeja ove sezone. U finalu Kupa BiH će snage odmjeriti s Čelikom.

"Možemo osvojiti Kup BiH i dat ćemo sve od sebe za taj cilj. Bit će nam teško, jer su oni jedini koji su nas pobijedili u ovoj polusezoni. Čeka nas pravi spektakl, kako u Zenici tako i na Koševu. Vjerujem da ćemo osvojiti trofej", završio je Velkoski.