Nogomet
76

Velkoski nakon sukoba sa navijačem: Izvinjavam se ostalim gledaocima

Piše: Am. Dž.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
FK Sarajevo je jučer poraženo od Zrinjskog na Koševu rezultatom 1:0 na veliko razočarenje domaćih navijača.

Oni su po završetku meča uputili niz pogrdnih poruka prema igračima Sarajeva, nakon čega se, u jednom trenutku, igrač Sarajeva Krste Velkoski verbalno sukobio sa jednim navijačem.

Dan poslije incidenta Velkoski se oglasio na svom Facebook profilu napisavši:

"Nakon sinoćnje utakmice i poraza na našem stadionu, moram naglasiti na početku, da nije bilo incidenta sa navijačima sa zapadne tribine, nego sa jednim čovjekom, kojeg ne mogu nazvati navijačem, jer on to očigledno nije. Izvinjavam se ovim putem ostalim gledaocima na zapadnoj tribini Koševa, jer zaista nisam imao namjeru nikoga od njih da uvrijedim. Ja sam se pozdravio sa svim gledaocima prilikom izlaska sa terena i hvala svim iskrenim navijačima na podršci u ovim teškim trenucima, kako meni, tako i čitavom timu".

Istakao je da ove riječi nisu nikakvo opravdanje za jučerašnji poraz, "poslije kojeg jednostavno moramo izači jači i bolji, a to najbolje možemo uz podršku naših navijača".

"Prije mjesec dana bili smo najbolji, osvojili smo titulu nakon osam godina, a sada ne valjamo i tako ne može da funkcioniše. Svjesni smo svi da naše trenutne igre ne pokazuju naš stvarni kvalitet, a siguran sam da ćemo poslije poraza izaći jači i bolji. Za sve one koji žele da nas vide na dnu, moram poručiti da neće imati priliku da to dožive. Mi ćemo poslije poraza pokazati ono što stvarno možemo i znamo. Prvenstvo je dugo, čeka nas veliki broj utakmica i vjerujem da ćemo na kraju uživati i ostvariti ono što smo zacrtali prije početka prvenstva, kao što je bio slučaj i prošle sezone", zaključio je Velkoski.