Nogomet
0

Veliko zanimanje za ulaznice u Južnoafričkoj Republici

Totalsport
Završena je prva faza prodaje ulaznica za utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Organizatori su ugodno iznenađeni zanimanjem ljubitelja nogometa iz cijelog svijeta.

Rok za podnošenje prijava za ulaznice u prvoj fazi istekao je 31. marta, a organizatori su zaprimili zahtjeve za ukupno 1.635,136 ulaznica! Oko 30% zahtjeva stiglo je iz same Južnoafričke Republike, a oko 70% iz ostalih zemalja diljem svijeta.

Organizatori su zaprimili zahtjeve iz 205 zemalja svijeta. Najveće je zanimanje vladalo za prvu utakmicu SP-a i za finale 11. jula u Johannesburgu.

Zanimljivo da je nakon južnoafričkih ljubitelja nogometa, najveći broj zahtjeva za ulaznicama stigao iz SAD-a! Po zanimanju, slijede zahtjevi iz Velike Britanije, Njemačke, Italije i Australije.

Svi zahtjevi naći će se ''u bubnju'' 15.aprila, kada će slučajnim odabirom biti poznato koji su podnositelji zahtjeva imali sreće i postali vlasnici ulaznica, a koji nisu.

Organizatori će putem e-maila ili SMS poruka najkasnije do kraja aprila izvjestiti sve podnositelje zahtjeva o rezultatima izvlačenja.