Nogomet
226

Veliki izazov za MUP KS: U srijedu u Sarajevu dva derbija Premijer lige BiH

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U glavnom gradu BiH će se u srijedu u istom terminu (16:30 sati) odigrati dva derbija 23. kola Premijer lige BiH.

Na Grbavici Željezničar dočekuje tuzlansku Slobodu dok će Olimpic biti domaćin FK Sarajevo.

S obzirom na to da će oba stadiona biti puna navijača Bordo tima i Plavih sa Grbavice, a dolazak su najavile i popularne Fukare, postavlja se pitanje koliko je zbog sigurnosnih razloga isprava odluka da se obje utakmice u Sarajevu igraju u isto vrijeme.

Kako je za Klix.ba kazao Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje u Nogometnom savezu BiH, odluku o odigravanju ove dvije utakmice u istom terminu donijeli su u MUP-u Kantona Sarajevo.

"MUP KS je tražio da se utakmica između Željezničara i Slobode igra u dnevnom terminu jer južna tribina nije u najboljim uslovima", kazao je Pilav.

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak kaže da je bilo priča da se utakmica na Grbavici pomjeri na drugi termin, ali da oni nisu pristali na to.

"Teško bi bilo uskladiti TV prava sa nekim novim terminom susreta. Termin nismo htjeli pomjerati jer je on ranije usklađen sa FK Sloboda", kazao je Šiljak.

S obzirom na to da na stadionu Otoka ne postoje reflektori, pomjeranje susreta između Olimpica i FK Sarajevo na neki kasniji termin nije opcija.

Susret na Grbavici će suditi Goran Paradžik, dok će pravdu na utakmici između Vukova i Bordo tima dijeliti Muamer Bureković.

Raspored 23. kola Premijer lige BiH:

Srijeda, 22. april u 16:30 sati:

NK Vitez - FK Drina Zvornik FK Olimpic - FK Sarajevo FK Radnik - NK Zvijezda Gradačac

FK Željezničar - FK Sloboda Tuzla NK Čelik - NK Travnik FK Slavija - FK Velež

Od 18:00 sati:

HŠK Zrinjski - FK Borac

Od 19:30 sati:

NK Široki Brijeg - Mladost Velika Obarska