Nogomet
96

Veliki interes za putovanje u Irsku: Gledajte utakmicu baraža na stadionu Aviva

Piše: E. S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Svi oni koji žele uživo gledati utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo, koju naša reprezentacija igra u Irskoj 16. novembra, imaju priliku putovati u Dablin s turističkim agencijama Centrotours i Sol Azur.

Direktor agencije Centrotours Muamer Lutvić nam je rekao da su odmah po objavljivanju protivnika počeli pripreme za realizaciju putovanja u Irsku.

"U ponedjeljak smo putnicima koji stalno putuju na utakmice s Centrotoursom ponudili program koji podrazumijeva tri noćenja u Dablinu i direktan let iz Sarajeva s reprezentacijom. Let za Dablin je 14. novembra, dan poslije utakmice koju protiv reprezentacije Irske Zmajevi igraju na Bilinom Polju u Zenici, povratak je 17. novembra", kazao je Lutvić.

S obzirom na to da je bilo veliko interesovanje za taj program, nije ni objavljen na zvaničnoj stranici Centrotoursa, te su sva mjesta i rasprodana. Danas je objavljen još jedan aranžman koji podrazumijeva putovanje na bazi dva noćenja. Polazak je 15. novembra, a povratak dan nakon utakmice, 17. novembra. Taj program košta 999 KM, a sa taksama je cijena oko 1.200 KM. Let je charter iz Sarajeva.

"Razgovarali smo s osobljem ambasade Irske u Ljubljani zbog dokumentacije koja je potrebna za vizu. Viza je besplatna, ali svima koji budu željeli putovati trebat će potvrda o zaposlenju, izvodi tri posljednje plaće, fotografija i aplikacija koju je potrebno popuniti. Prve pasoše već sutra šaljemo u Ljubljanu", kazao je Lutvić. Dodao je da se svi koji žele putovati na utakmicu baraža trebaju prijaviti što prije kako bi se dokumentacija na vrijeme poslala u Sloveniju. Lutvić je rekao i da je Dablin zanimljiv grad s pola miliona stanovnika i da oni željni novih turističkih iskustava imaju šta vidjeti.

"Njihov način života je interesantan i svi oni koji žele mogu posjetiti Dablin, a usput pogledati i utakmicu", zaključio je Lutvić.

Turisitčka agencija Sol Azur također nudi dvodnevni aranžman za put u Irsku. Polazak je 15. , a povratak 17. novembra.

"U pitanju je direktan charter let iz Sarajeva. Let traje dva sata i 15 minuta. U opciji imamo dva hotela. Dvije noći u hotelu Ibis koštaju 999 KM plus takse, a cijena aranžmana u hotelu Hilton je 1.199 KM plus takse koje koštaju 195 KM", kazala je Maja Tuljković iz Sol Azura.

Karte za utakmicu će biti prema cjenovniku koji odredi Nogometni savez Bosne i Hercegovine, a vize su besplatne.

I iz Sol Azura podsjećaju na dokumentaciju koju je potrebno prikupiti za vizu. Potrebna je potvrda o stalnim mjesečnim primanjima, kopija izvoda iz banke koja pokazuje priliv sredstava za posljednja tri mjeseca, aplikacija koja se preuzima na stranici ambasade Republike Irske i pasoš koji važi do 17. maja 2016. godine. Krajnji rok za predaju dokumentacije je 30. oktobar.

Podsjećamo da se utakmica Republika Irska - BiH igra 16. novembra na stadionu Aviva u Dablinu, a naš savez je dobio 2.500 ulaznica.