Nogomet
16

Veliki derbi u Mostaru, Rođeni stižu na Grbavicu

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pet preostalih utakmica 5. kola BHT Premijer lige igra se danas. Na Grbavici će snage odmjeriti stari rivali Željezničar i Velež. Oba kluba loše su startala u novoj sezoni. Stoga u derbiju žele popraviti dojam.

U plavoj svlačionici naglašavaju kako sa optimizmom očekuju okršaj sa Rođenima.

"Ovo je susret dva kluba s velikom tradicijom. U ovom trenutku su bodovi važni za obje ekipe. Mi smo nakon dva poraza uspjeli u dvije utakmice ostati neporaženi i sada se pokušavamo vratiti na pravi kolosijek. Imali smo sedam dana za pripreme i kvalitetno smo ih iskoristili", izjavio je strateg Željezničara Milomir Odović.

Gosti iz Mostara stižu u Dolinu ćupova s namjerom da ne izgube. U dosadašnja četiri kola upisali su tri remija i jedan poraz. Na klupi Veleža sjedi bivši igrač Željezničara Dželaludin Muharemović.

Veliki derbi bit će odigran pod Bijelim Brijegom. Zrinjski, koji ima stopostotan učinak, ugostit će Široki Brijeg. Domaći će težiti da nastave pobjedničku seriju. S druge strane, gosti vjeruju kako mogu iznenaditi Plemiće.

Rudaru na noge dolazi Travnik. Domaći s optimizmom čekaju sudar s Vezirima. Vjeruju kako mogu do tri boda koja bi ih približila sredini tabele. Cilj gostiju je da ostanu neporaženi.

Slavija će ugostiti i pokušati savladati Drinu iz Zvornika. Optimizam se temelji na trijumfu nad Olimpicom u prošlom kolu na najvećem bh. stadionu.

Zanimljivo će biti i u Banjoj Luci gdje Borcu na megdan stiže posljednjeplasirani Olimpic. Gostima su bodovi prijeko potrebni. Ipak, rijetko ko odnese kompletan plijen iz grada na Vrbasu.

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Čelik – Sarajevo 1:1, Vitez – Mladost Doboj Kakanj 1:1, Radnik – Sloboda 0:1.

Parovi i satnica:

Željezničar – Velež 17:00 sati (prijenos na Moja TV) Slavija – Drina 17:00 sati Rudar Prijedor – Travnik 17:00 sati

Borac – Olimpic 19:00 sati Zrinjski – Široki Brijeg 19:00 sati (prijenos na BHT1)