Najveća utakmica na svijetu
0

FOTO+VIDEO / Velika pobjeda Barcelone protiv Reala 1:3

Sarajevo-x.com
(Foto: AFP)
U najvećoj fudbalskoj utakmici na svijetu, španskom El Clasicu, Barcelona je pobijedila Real Madrid sa 1:3.

Iako je bilo za očekivati da će Real žestoko krenuti u utakmicu, publika na stadionu Santiago Bernabeu ipak nije mogla očekivati da će se radovati već nakon 21 sekunde utakmice.

Golman Barcelone Victor Valdes napravio je katastrofalnu, početničku grešku, loše je ispucao loptu iz svog šesnaesterce nakon čega je lopta došla do Karima Benzeme koji je sa nekoliko metara šalje u mrežu za veliku radost svojih saigrača i prepunog stadiona u Madridu.

Barcelona je na terenu izgledala prilično loše, bez svoje prepoznatljive igre brzih, kratkih pasova. Ipak, u 6. minuti Messi je imao odličnu priliku, ali je njegov šut Casillas skrenuo u korner.

Real je preko Cristiana Ronalda imao veliku priliku u 25. minuti, ali je Portugalac sa 16 metara loptu poslao daleko pored gola.

Barcelona je do izjednačenja stigla preko Alexisa Sancheza u 30. minuti utakmice. S rezultatom 1:1 otišlo se na poluvrijeme.

U drugom poluvremenu Barcelona je uspjela doći do svoje igre i nametnuti ritam kratkih pasova.

Već u 53. minuti uspjeli su preokrenuti rezultat. Xavi je fantastično šutirao sa 25 metara, lopta pogađa Marcela, vara Casillasa i od stativu ulazi u mreži Madriđana.

Veliku priliku za izjednačenje propušta Ronaldo u 65. minuti. Potpuno neometan sa šest metara glavom šutira pored desne stative Valdesovog gola.

Barca je u narednoj minuti iskoristila prvu priliku i kaznila veliki promašaj Real. Dani Alves je odlično centrirao sa desne strane, a Cesc Fabregas u padu glavom pogađa mrežu domaćina za uvjerljivo vodstvo.

Real je do kraja utakmice imao dvije velike prilike preko Benzeme i Kake, ali je Barcelona uspjela sačuvati mrežu i vratiti se kući sa velikom, pomalo i neočekivanom pobjedom.