Nogomet
0

Velež spreman za novu sezonu

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Iza Veleža su još jedne naporne pripreme i još jedna teška sezona u kojoj će klub iz Mostara nastojati biti stabilan premijerligaš.

Trener Dželaludin Muharemović zadovoljan je radom igrača tokom ljetnih priprema, iskazavši optimizam govoreći o novoj sezoni na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u klupskim prostorijama.

“Razloga za zadovoljstvo itekako ima. Igrači su radili dobro, imali smo kvalitetne uslove za rad i siguran sam da smo se dobro pripremili za napornu sezonu u čijem ćemo prvom dijelu odigrati čak 23 utakmice”, rekao je Muharemović, dodavši da se Velež u narednoj sezoni sigurno neće boriti za opstanak.

“Klub je minulih sezona stekao određenu stabilnost, a mi ćemo nastojati nastaviti tim putem. U dogledno vrijeme ćemo postati i kandidat za Evropu, što u ovom trenutku objektivno nismo. Za to nam je potreban još jedan ili dva koraka”, najavio je optimistično trener Rođenih, na koga se nadovezao jedan od najiskusnijih igrača Darko Maletić.

“Odradili smo još jedne kvalitetne pripreme. Imali smo odlične uslove za rad. Spremni i motivisani dočekujemo još jednu sezonu”, izjavio je Maletić, dodavši da je Slavija protiv koje će Velež u nedjelju otvoriti novu sezonu za njega nepoznanica s obzirom na to da je promijenila pola tima.