Nogomet
0

Velež pripreme nastavlja u Međugorju

Sarajevo-x.com
FK Velež
FK Velež
Fudbaleri Veleža od utorak svoju bazu za pripreme preseljavaju 20-tak kilometara južnije od Mostara u Međugorje. Savremeni Sportski centar Circle Internacional, sa svojih pet terena, dvoranom za treninge i pratećim objektima biće i više nego odlična baza za drugu fazu priprema.

"Radit ćemo dva puta dnevno. Možda probamo i tri, ali zavisit će od intenziteta rada i vremenskih uslova. U praksi smo već počeli sa ovom fazom rada u Mostaru, ali je nužno da imamo jedan ovakav vid priprema, jer ekipa mora biti na okupu, zajedno da živi, da provodi vrijeme zajedno. Tako se jača timski duh, stvara atmosfera u timu, ali i igrači navikavaju jedan na drugog", kaže Milorad Mitrović, šef stručnog štaba "Rođenih“.

Put jednog od najvećih svetišta u ovom dijelu Evrope otputovat će 26 igrača i to : Hadžidžulbić, Oštraković, Šuta, Zaimović, Kajtaz, Kazazić, Stokić, Ivetić, Jazvin, Kodro, Zolj, Škaljić, Demić, Velagić, Kadrić, Kalajdžić, Mahinić, Marić, Gadžo, Mahmutović, Brković, Balalić, Ćemalović, Duraković, Lelo i Remetić.

U Međugorju je predviđeno da se odigraju dvije pripremne utakmice.

"U četvrtak već igramo sa Zvijezdom iz Gradačca, a za subotu ili nedelju planirali smo još jednu utakmicu. Možda bude i treća do polaska za Mostar, ali o tome ćemo razmisliti i vidjeti kako se situacija bude odvijala i sa vremenom, ali i intenzitetom rada. Ovu utakmicu za vikend ćemo najvjerovatnije igrati sa nekim od lokalnih klubova. Postojala je mogućnost da odigramo utakmicu sa Željezničarom, ali oni u Međugorje dolaze nešto kasnije, pa ćemo u nekom drugom terminu igrati susret sa izabranicima Amara Osima", ističe Mitrović i dodaje:

"Jučer sam na treningu razgovarao sa igračima, koji zaista odlično rade i nemam primjedbi na njih. Upoznati su sa planom priprema za Međugorje, kao i činjenicom da nakon povratka u Mostar slijedi revizija spiska. Ne želim špekulisati o broju i imenima. Svi su oni na testu. Rekao sam im da imaju priliku da se pokažu i samo od njih će zavisiti koliki će to broj biti".

Uprava Veleža intenzivno traga za imenima koji bi mogli u siromašnom zimskom bh tržištu fudbalera pojačati redove "Rođenih“. Naznaka da bi se mogli ojačati sa jednim premierligaškim napadačem ima, no u klubu još ne žele niti iznositi njegovo ime dok stvar ne bude u potpunosti završena.