Nogomet
216

Velež očekuje tri boda protiv Travnika

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Nakon pobjede u prošlom kolu na gostovanju kod Drine, prve u ovoj sezoni za Velež, atmosfera među "rođenim" nešto je bolja i klub s optimizmom očekuje sutrašnju utakmicu 10. kola Prmeijer lige BiH Velež – Travnik.

"Nakon poraza na početku sezone igrači su bili utučeni, a poslije pobjede u utakmici protiv Drine u kojoj smo, moram priznati, imali i dosta sreće, atmosfera je puno bolja. Međutim, to je samo jedna utakmica. Vremena za odmor nema. Ako ne osvojio tri boda protiv Travnika sve to pada u vodu", kazao je na konferenciji za novinare trener Veleža Dragan Kanatlarovski.

Makedonski stručnjak na klupu Mostaraca došao je prije dva tjedna, a po njegovim riječima, pomaci u igri već su vidljivi.

Istaknuo je kako jedina stvar koju neće trpjeti od svojih igrača je nedisciplina i nezalaganje.

"Jedini cilj u sutrašnjoj utakmici je pobjeda. Ljepota nas ne zanima. Vremena za lijepu igru bit će kasnije, a sada su prijeko potrebni bodovi, jer smo u teškoj situaciji i svaka utakmica za nas je biti ili ne biti", kazao je trener Veleža.

Pred sutrašnji ogled s Travnikom Kanatlarovski ima probleme s ozljedama nekoliko ključnih igrača.

Dejan Janković, Asim Škaljić, Miloš Reljić i Samir Merzić nisu trenirali nekoliko zadnjih dana, a hoće li zaigrati u subotu Kanatlarovski će odlučiti nakon današnjeg treninga.

Kanatlarovski će na raspolaganju imati novo pojačanje Marija Tadejevića, koji je predstavljen novinarima na današnjoj presici.

Dvadesetšestogodišnji Tadejevića igra na poziciji lijevog bočnog i već bi u subotu mogao upisati prvi nastup za "rođene".

"On je spreman i ja ozbiljno računam na njega. Treba nam igrač za tu poziciju i vrlo moguće da će Tadejević sutra startati", kazao je Kanatlarovski.

Tadejević je profesionalnu karijeru započeo u Rijeci, odigrao je dvije sezone u dresu FK Sarajeva, odakle je prešao u mađarski klub Pecsi MFC. Međutim, ostao je bez ugovora nakon što je Pecsi izbačen u četvrtu mađarsku ligu zbog financijskih problema.

"Poznajem prilično situaciju u Premijer ligi BiH i spreman sam za nastup. Očekujem da sutra uzmemo sva tri boda i da ostvarimo naš prvi cilj, a to je ostanak u ligi", kazao je Tadejević.

Transfer u Velež drugog najavljenog pojačanja, reprezentativca Makedonije Aleksandra Damčevskog, ipak nije realiziran.

Kako je kazao vršitelj dužnosti direktora Veleža Arman Zalihić, Damčevski je svoj ugovor s nizozemskim klubom NAC Bredom raskinuo nakon što je istekao prijelazni rok u Bosni i Hercegovini, pa mu FIFA nije izdala međunarodni certifikat neophodan za potpis ugovora s Veležom.

Zalihić je najavio i da će nogometaši Veleža, nakon utakmice s Travnikom, iskoristiti stanku u prvenstvu za mini pripreme u Čitluk, gdje će se klub osam dana pripremati za nastavak natjecanja.