Nogomet
0

Velečasni Zlatko Sudac posjetio hrvatske reprezentativce

FENA
U velikoj tajnosti u hotelu Warmbadhofer u Warmbadu pokraj Villacha, bazi hrvatske reprezentacije uoči utakmice s Poljskom, igrače je posjetio karizmatični velečasni Zlatko Sudac.

"Reprezentacija je s velečasnim provela zajedničko poslijepodne, u sklopu je hotela mala kapelica u kojoj je velečasni Sudac služio misu. Nakon mise, s igračima koji su izrazili želju, razgovarao je pojedinačno", objasnio je prije sinoćnjeg treninga Slaven Bilić.

Sučev je posjet bio razlog zbog kojeg hrvatski izbornik Bilić u Warmbad nije stigao zajedno s momčadi, a cijeli njegov posjet trajao je približno četrdeset i pet minuta. Igrači su se s velečasnim družili nakon obaveznog odmora, a prije polaska na trening. Kako je uopće došlo do posjeta Sudca, pojasnio je Slaven Bilić.

"Velečasni Zlatko Sudac prijatelj mi je i često kontaktiramo", otkrio je hrvatski izbornik dosad nepoznat detalj i nastavio je objašnjavati kako je i zašto pozvao Sudca da posjeti njegove igrače.

"Nama svakodnevno stižu želje podrške od ljudi koji mole za nas. Ta njihova vjera daje nam dodatnu snagu, hvala im na tome. Zbog svega toga sam ga pozvao, on se odazvao i dočekao sam ga u Klagenfurtu", kazao je Bilić. Igrači su s posebnim emocijama govorili o posjetu velečasnog Sudca.

"Lijepo smo se osjećali s velečasnim, bilo je svečano. Izrazio nam je svoju podršku, i ne samo svoju, nego i cijele nacije. Kako on ima dosta posla s ljudima koji imaju probleme, želio nam je prenijeti koliko su ti ljudi, unatoč svojim problemima, uz nas. Bilo je lijepo čuti da Hrvatska diše kao jedan, ne samo mi na terenu, ne navijači na tribinama, ne vi novinari, nego cijela nacija", rekao je Niko Kovač.