Nogomet
151

Vedranu Drljeviću prva nagrada za najbolju novinarsku priču o duhu Lige prvaka

Sponzorirani članak
U proteklom periodu UniCredit banka u BiH raspisala je novinarski konkurs pod nazivom "Fenomen UEFA Champions league/Trophy Toura “ organizovanog povodom posjete Turneje trofeja Lige prvaka našoj zemlji, u okviru koje je trofej obišao Banju Luku, Sarajevo i Mostar.

Konkurs je bio raspisan za sve sportske novinare koji su imali zadatak da napišu TV, novinsku ili radio priču koja najbolje oslikava duh Lige prvaka. Od velikog broja pristiglih aplikacija, najuspješniji u tome pokazao se novinar Sportske redakcije TV1, Vedran Drljević, koji je za svoj kreativni TV prilog emitovan u Dnevniku TV1 i osvojio prvu nagradu.

Puni aražman za dvije osobe na jednu od utakmica Lige prvaka nagrada je za Vedrana Drljevića, autora pobjedničkog rada, koji prema pravilima konkursa najbolje oslikava pozitivan, zanimljiv i inspirativan duh UEFA Champions League/Trophy Toura.

Koju utakmicu će pratiti Vedran još nije odlučio, a o osvojenoj nagradi kaže: "Iznenađen sam i sretan. Iskreno, čitava ekipa koja je radila na prilogu svojski se potrudila i zaslužuje ovu nagradu isto koliko i ja. U realizaciji moje ideje sudjelovali su model Lamija Pintul, kamermani, Ivan Stare, Anes Turković i Haris Sitnić, montažu je uradio Emir Cerić, a sve u koordinaciji Enisa Džebe.

Iz UniCredit banke Vedranu su poručili: " Još jednom se zahvaljujemo na učešću u konkursu i zanimljivom TV prilogu koji ste nam poslali. Želimo vam da uživate u osvojenoj nagradi, kao i uspjeh u daljnjem radu i nadamo se da ćemo imati priliku surađivati u budućnosti".

TV1