Premijera filma u Sarajevu
154

Vedad Ibišević: Ostvario sam svoj dječački san

Piše: E. I.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Sarajevu je održana premijera dokumentarnog filma o proslavljenom bh. fudbalskom reprezentativcu Vedadu Ibiševiću.

Film u 48 minuta priča Vedadovu priču, prateći njegov životni i profesionalni put, od izbjegličkog vremena u Tuzli, preko američke univerzitetske lige i Paris Saint Germaina, do današnjeg statusa fudbalske zvijezde u Bundes ligi.

Vedo je ovom prilikom istakao kako je počeo trenirati u Tuzli, nakon čega je otišao u Švicarsku, a potom i u SAD, gdje se u teškim uvjetima uspio nametnuti kao fudbaler. Istakao je kako se ostvario njegov dječački san da napravi karijeru profesionalnog fudbalera, te je dodao kako mu je velika želja da se s reprezentacijom BiH plasira na veliko takmičenje. Premijeri filma u Sarajevu prisustvovali su brojni sportisti i sportski radnici, novinari, te Vedadovi prijatelji.

U filmu, osim Vedada, učestvuju njegov prvi trener Nevzet Hasanbašić Lija, kolege iz njegovog prvog kluba Zmaj od Bosne, članovi Vedadove porodice, advokat iz SAD-a Joseph P. Westhus, koji je jedna od najbitnijih ličnosti u karijeri Vedada Ibiševića, kao i sportski urednici i novinari vodećih medija u BiH. Film je sniman na nekoliko lokacija u BiH, SAD i Njemačkoj, a snimala ga je produkcija Baza Media iz Ljubljane za Red Bull Media House iz Salzburga.

Nakon zatvorene premijere, film će u ponedjeljak, 2. jula, u 21:00 prikazati Hayat TV.