Nogomet
3

Vedad Ibišević: Jedva čekam Svjetsko prvenstvo

Klix.ba
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević
Napadač bh. reprezentacije Vedad Ibišević sa nestrpljenjem čeka početak Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu ove godine.

U proteklih desetak dana Vedo je sa svojim saigračima iz Stuttgarta boravio u u Cape Townu na pripremama. U razgovoru za portal Goal.com, bh. napadač je kazao da mu je ovo prvi put da se nalazi u Južnoafričkoj Republici.

Ibišević je bio strijelac u tri prijateljske utakmice koliko su Švabe igrale. Koliko Vedo znači timu, piše navedeni portal, govori činjenica i da je imenovan za zamjenika kapitena ekipe.

Sa osam golova u deset utakmica bio je treći strijelac evropskih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ispred njega su bili samo drugoplasirani Edin Džeko koji je postigao 10 golova i prvi strijelac Robin van Persie sa 11 golova.

"Imamo još nekoliko mjeseci da se pripremimo i jedva čekamo da idemo. Svi smo uzbuđeni i nadam se da ćemo igrati dobro na Mundijalu", kazao je Ibišević.

Zmajevi su u grupi sa Argentinom, Nigerijom i Iranom. Vedo kaže da su sve tri reprezentacije teški protivnici.

"Argentina je definitivno prvi favorit grupe. Nigerija je također težak protivnik. Za nas će biti veliki izazov prolazak u drugu fazu takmičenja što nam je i cilj. Imamo dobar tim i nadam se da će svi biti zdravi. Vjerujem da ćemo biti uspješni u Brazilu", kazao je Vedad Ibišević na kraju razgovora za portal Goal.com.