Nogomet
1.2k

Večeras prijenos utakmice Hrvatska - Island na OBN-u

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras će biti poznata imena preostale četiri reprezentacije koje će se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine. Reprezentacija Hrvatske na Maksimiru igra revanš meč s reprezentacijom Islanda, a direktan prijenos moći ćete pratiti na OBN televiziji od 20:00 sati.

U prvoj utakmici Island i Hrvatska odigrali su 0:0, tako da će odluka o putniku za Brazil pasti večeras u Zagrebu. I jedna i druga reprezentacija imale su šanse za pogodak u prvoj utakmici, ali ostalo je 0:0, uz napomenu da je Hrvatska punih 35 minuta igrala sa igračem više, ali nisu uspjeli srušiti otpor Islanđana.

Uprkos lošim igrama, hrvatska javnost očekuje plasman Vatrenih na završni turnir u Brazilu narednog ljeta. Selektor Niko Kovač nije uspio unaprijediti igru Vatrenih, što je i razumljivo s obzirom na relativno kratak period od završetka kvalifikacija i baraž utakmica. Pored loše igre, ni statistički podaci nisu na njihovoj strani. U posljednjih pet utakmica Hrvatska je zabilježila dva remija i tri poraza, dok Island ima dvije pobjede i tri remija.

Islanđani su stigli u Zagreb samo s jednim ciljem, a to je plasman na Mundijal. Nakon 0:0 u Reykjaviku, Islanđani na Maksimir stižu puni samopouzdanja i vjere da će ući u historiju i narednog ljeta biti sudionici Mundijala u Brazilu.