Nogomet
0

Večeras finale Evropskog prvenstva u nogometu

NINA
Danas, 4. jula, će se na stadionu Luz u Lisabonu igrati finale Evropskog nogometnog prvenstva između Portugala i Grčke.

Portugal i Grčka igrali su na otvaranju turnira. Grci su iznenadili domaćina vrlo dobrom igrom i pobijedili 2:1. Mnogi se pitaju može li Grčka ponoviti rezultat od 12. juna.

Normalno da će Portugal sloviti za velikog favorita u finalnom susretu, a evo što o tome kaže “grčki bog” Otto Rehhagel: “Do sada su protiv nas favoriti bili i Portugal u prvoj utakmici, i Španjolska i Francuska i Češka, ali svi znamo kako su ti 'favoriti' prošli protiv nas. OK, svjesni smo da ćemo opet igrati podređenu ulogu jer se radi o domaćinu prvenstva i reprezentaciji koja raspolaže s odličnim igračima, ali mi se nemamo razloga bojati”.

Portugalci ipak ne žele prihvatiti ulogu favorita jer znaju da do finala ne može doći reprezentacija koja ne posjeduje kvalitetu.

“Znamo da moramo igrati dobro i biti mentalno jaki ako želimo pobijediti i osvojiti naslov prvaka. Moramo biti strpljivi jer smo vidjeli do sada da je Grčka vrlo kompaktna i da igra vrlo dobro u obrani, ali ako ostanemo mirni i koncentrirani, uvjeren sam da možemo pobijediti. Vjerujem u naš uspjeh, ali ne može se reći da smo favoriti jer u finalu nema favorita”, izjavio je Maniche koji je do sada na prvenstvu postigao dva gola.