Franck Ribery
0

"Već mi je bila puna kapa svega"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Franck Ribery objavio je da namjerava zaigrati za Bayern protiv berlinske Herthe u posljednjem jesenskom kolu nogometne Bundeslige, 19. decembra na Allianz Areni.

Najbolji nogometaš Bayerna i njemačke nogometne reprezentacije rekao je to novinaru Sport Bilda u ekskluzivnom intervjuu, vođenom prije Bayernove velike pobjede nad Juventusom u Torinu.

 - Trebam još deset dana. Očekujem da ću taman biti spreman za dvoboj s ekipom iz Berlina – rekao je Ribery, koji zbog problema s koljenom (patela) ne igra od trećeg oktobra, kada je nastupio u dvoboju protiv Kölna.

Priznao je da je proživio iznimno teške trenutke, u psihofizičkom smislu:

  • Mentalno sam imao vrlo loše trenutke. Sve mi je išlo na živce i bila mi je puna kapa svega: boljelo je dok sam vozio, boljelo je dok sam sjedio. Ni liječnička služba kluba nije razumjela odakle tolika bol. Otišao sam zato u Strasbourg, čuti drugo liječničko mišljenje. Sad već čitav mjesec radim s maserom Giannijem Bianchijem i kondicijskim trenerom Thomasom Wilhelmijem. Osjećam se napokon bolje.

Znate li danas u čemu je bio problem?

  • Spoznali smo da je obim moje lijeve natkoljenice tri centimetra kraći od onog na desnoj nozi. Morali smo stoga ići u nadgradnju muskulature. Također sam primao terapije ultrazvukom, te radio posebno na jačanju tetiva.

Ugovor vam ističe u ljeto 2011. godine? Jeste li razgovarali s vodstvom kluba o budućnosti?

  • S tim se u ovom trenutku doista ne zamaram. Važno je da napokon ozdravim i zaigram nogomet, da koljeno bude opet u redu i da zaigram u dobroj formi.

Rekao je da je iznimno zahvalan novom predsjedniku a bivšem direktoru Uliju Hoenessu, koji jako puno mari o njegovoj dobrobiti, baš kao i o dobrobiti Bayerna. S trenerom Louisom van Gaalom sada, kaže, ima normalne odnose:

  • Imali smo nesporazum. Razlog mu je bila moja povreda.

Luca Toni?

  • Tužan sam zbog njegove situacije. Tužan je i on sam. Znam da voli Bayern. Zabio je u dvije sezone igranja u Münchenu 50 golova za klub. Nisam siguran da bismo 2008. godine osvojili naslov da nije bilo njega. Dobar je prijatelj. Razumijemo se odlično i na terenu i izvan njega.

O Henryjevoj famoznoj ruci protiv Iraca nije želio govoriti, dok je Bayernove mogućnosti procijenio na sljedeći način:

  • Dobra smo ekipa, dovoljno dobra za osvajanje naslova prvaka i pobjednika Kupa. Ligu prvaka ne možemo osvojiti. Mogu to samo četiri kluba: Manchester United, Chelsea, Barcelona i Real Madrid. Nismo na njihovom nivou – zaključio je.

Da je mogao o tome govoriti nakon pobjede u Torinu, ko zna bi li izjavio isto.