Sabahudin Topalbećirević
0

"Već me hvata euforija kad pomislim na javljanje iz Luksemburga"

Piše: E. Isanović
Sabahudin Topalbećirević na Camp Nouu
Sabahudin Topalbećirević na Camp Nouu
Konačno se vratio! Tako su mnogi prokomentarisali povratak Sabahudina Topalbećirevića na male ekrane. Naime, pomenuti sportski komentator bit će šef sportske redakcije TV1. Iako ova medijska kuća još uvijek nije zvanično počela sa radom, uspjela je dogovoriti prenos utakmica nogometne reprezentacije BiH iz Luksemburga i Rumunije. To, zaista, predstavlja veliki uspjeh.

"Otkupili smo prenos početnih gostujućih utakmica naše nacionalne vrste. Vode se pregovori kako bi sve dvoboje nogometne reprezentacije van granica naše zemlje prenosila TV1", kaže popularni Baho za Sarajevo-x.com.

Na pitanje da li će se on javiti iz Luksemburga, odgovara: "Svakako. To će biti moje 152. javljanje uživo. Mislim na prenos i ostalih sportova, ne samo nogometa. Jedva čekam da ponovo komentarišem okršaje državne selekcije. Post je trajao četiri godine. Već sada me hvata euforija. Otići ću ranije u Luksemburg i javljat ću se u Centralni dnevnik Senada Hadžifejzovića. Naši gledaoci bit će informisani o svim dešavanjima."

Topalbećirević je prokomentarisao igrački kadar "zmajeva“: "Senad Lulić bit će veliko pojačanje. Safet Sušić je sa njim riješio problem lijeve strane. Protiv 'Tottenhama' je pokazao veliki talenat. Izuzetno je brz i može pokrivati više pozicija u timu. Sa dosta optimizma možemo očekivati kvalifikacione utakmice“.

Hvalio je i napadača 'Wolfsburga': "Svi oni koji su gledali Džekin nastup protiv Bavaraca vidjeli su da je on prevazišao Bundesligu. Definitvno je klasa. Po mom sudu među tri najbolja napadača svijeta. Mislim da bi bilo dobro da preseli u 'Real', 'Bayern' ili 'Manchester United'. U tim klubovima bi još više napredovao. Prelazni rok još uvijek traje i nadam se da ćemo u narednim danima čuti kako napušta 'vukove'".

Za kraj nam je Topalbećirević istakao kako pomenuta medijska kuća ima u planu realizaciju mnogih sportskih emisija, među kojima će biti i ekskluziva. O čemu se radi, trebalo bi da saznamo uskoro.