Edin Prljača, direktor FKS
0

"Varešanoviću nije dat ultimatum da pobijedi u Banjoj Luci"

Razgovarao: E. Isanović
Edin Prljača
Edin Prljača
Petorica suspendovanih igrača FK Sarajevo (Arsenijević, Šćepanović, Gutić, Jahović i Hamzagić) ostaju pod sankcijama. Iz Upravnog odbora tim sa Koševa, zbog sukoba interesa, istupio je Dževad Bećirević, a Mirzi Varešanoviću nije dat ultimatum da pobijedi u Banjoj Luci kako bi i dalje ostao na bordo klupi. Ovu vijest potvrdio nam je Edin Prljača, direktor tima sa Koševa.

"Suspenzija za igrače ostaje do daljnjeg. Sa igračima će se razgovarati i oni moraju pokazati poštovanje prema klubu. Male su šanse da neko od njih zaigra protiv Borca, ali možda se nešto promijeni i narednim danima. Nije isključeno da se s nekim od njih raskine i ugovor", kazao je Prljača za Sarajevo-x.com.

Nekadašnji trener FK Sarajevo obrazložio je zbog čega je ostavku podnio Dževad Bećirević, načelnik općine Centar.

"On je podvukao da je u sukobu interesa i odlučio se za takav potez. Međutim, ostaje prijatelj kluba i počasni član. Iako se govorilo da je i Damir Hadžić podnio ostavku treba reći da on sinoć nije ni bio na sastanku. No, velika je vjerovatnoća da će i on morati odstupiti iz istih razloga. Svakako i on ostaje prijatelj kluba."

Na kraju je Prljača naglasio kako prvom šefu struke Mirzi Varešanoviću nije dat ultimatum pred gostovanje u gradu na Vrbasu.

"Nije bilo govora o tome da Mirza mora pobijediti u Banjoj Luci. Upravni odbor je dao punu podršku njegovom radu. Moram istaći da je sastanak u utorak navečer protekao u ugodnom razgovoru i izuzetno dobroj atmosferi", završio je naš sagovornik.