Pred meč sa Čelikom
0

FOTO / Varešanović: "Opet sve ide preko leđa FK Sarajevo"

Piše: A. K.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Na press-konferenciji koja je danas održana u prostorijama "FK Sarajevo" pred premijerligaški susret sa "Čelikom", koji se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" sutra u 21 sat, Mirza Varešanović je ponovo izrazio svoje nezadovoljstvo odgađanjem utakmice gradskih rivala "Zrinjskog" i "Veleža", čime je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine još jednom pokazao da nema iste aršine za sve klubove.
Mirza Varešanović (Foto: Sarajevo-x.com)
Mirza Varešanović (Foto: Sarajevo-x.com)
On je istakao da odgoda tog susreta nije problem sam po sebi, već je riječ o Savezu koji radi šta hoće i izmišlja termine za utakmice.

"Ako je odgođeno kolo, onda su obje utakmice trebale biti odigrane u istom terminu. Od početka prvenstva opet sve ide preko leđa 'FK Sarajevo'", rekao je trener "bordo tima".

Varešenović je naglasio da ne traži alibi i da će učiniti sve da dođe do pobjede.

Na putu ka novoj prvenstvenoj pobjedi timu neće moći pomoći povrijeđeni Damir Hadžić, koji se oporavlja nakon operacije ahilove tetive, a upitan je i nastup odličnog Damira Kojaševića, koji vuče povredu prepona.

Na adresu kluba iz Titove stigli su papiri za Veldina Muharemovića, ali Varešanović još uvijek nije siguran da li je novi/stari igrač "FK Sarajevo" spreman za prvenstvenu utakmicu.

Strateg "bordo tima" je istakao da cijeni ekipu "Čelika", ali da vjeruje da će bodovi ostati na Koševu.

Za kraj se zahvalio navijačima za podršku na susretu protiv "Slobode" i pozvao ih je da dođu na najveći bh. stadion u još većem broju i tako pomognu timu da dođe do pobjede.

Prema riječima direktora "FK Sarajevo", Nihada Baljka, policija MUP-a Kantona Sarajevo raspolaže informacijom da će utakmici na "Koševu" prisustvovati oko hiljadu gostujućih navijača.

"Utakmica će biti dobro organizovana i nadam se da neće biti problema prije, tokom i poslije utakmice sa 'Čelikom'", rekao je Baljak.