Nogomet
3

Van Persie: Rooney nije kriv za ispadanje Engleske

Totalsport
Robin van Persie (Foto: EPA)
Robin van Persie (Foto: EPA)
Robin van Persie stao je u zaštitu svog klupskog kolege iz Manchester Uniteda Waynea Rooneyja zbog ispadanja engleske reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Engleska je u obje dosadašnje utakmice na Mundijalu izgubila s 2-1, od Italije i Urugvaja, a Rooney je posebno bio na udaru kritičara nakon prvog poraza od Italije. Protiv Urugvaja je uspio zabiti svoj prvijenac na svjetskim prvenstvima, ali nije bilo dovoljno.

"Gledao sam većinu utakmice protiv Italije i cijelu utakmicu protiv Urugvaja i mislim da je šteta. Engleska je igrala prilično dobro i imali su nesreću. Wayne je dao sve od sebe, igrao je jako dobro i mogao je postići četiri gola, pa mislim da njega ne treba kriviti", objasnio je Van Persie.

"Wayne je sjajan igrač. Kao što sam rekao puno puta. Wayne je djelomično razlog zašto sam došao u Manchester United. Nikad zbog toga nisam zažalio jer mi je na treninzima i u igri pokazao da je svjetski igrač. On je sjajan igrač i sjajan strijelac. Uvijek je pod ogromnim pritiskom i takav je njegov život još od debija.

Imao je nevjerojatan slobodan udarac, sjajan udarac glavom koji je obranio golman, udarac glavom koji je pogodio gredu, a zabio je i gol. Njega ne treba kriviti, dao je sve za svoju zemlju. Nije pošteno toliko ga kritizirati. Promašio je tri prilike za centimetar i to je ta tanka granica između pobjede i poraza, između proslaska dalje i odlaska kući - zaključio je napadač nizozemske reprezentacije.