Zaokret u priči
11

Van Persie putuje s Arsenalom u Njemačku, Cazorla korak od potpisa

Totalsport
Robin van Persie
Robin van Persie
Holandski nogometni reprezentativac Robin van Persie odlučio je otputovati s Arsenalom u trening-kamp u Njemačku sljedeće sedmice, piše Daily Mail.

Tako je, čini se, došlo do novog zaokreta u priči vezanoj uz njegov potencijalni transfer u Juventus. Naime, Arsenal će 12. augusta u Njemačkoj odigrati prijateljski susret protiv Kölna, a prema riječima igračevog agenta Keesa Vosa u Juventusu su posljednji rok označili 7. augusta.

Podsjećamo, interes za dovođenjem Van Persieja, koji je ranije putem Twittera objavio kako nema namjeru produžiti ugovor s Arsenalom koji mu istječe sljedećeg ljeta pokazala su dva Manchestera, United i City, a Nizozemac je ranije propustio klupsku predsezonsku turneju po Aziji.

U međuvremenu, engleski mediji navode kako je Arsenal "na milimetar" od potpisivanja 27-godišnjeg španskog krilnog nogometaša Malage Santija Cazorle koji je već stigao u London. Sun navodi kako će Arsenal Cazorlu platiti između 15 i 20 miliona eura.

Također se nagađa kako bi ovaj transfer mogao biti jezičac na vagi koji bi mogao nagovoriti Van Persieja na ostanak u redovima "topnika" koji su ranije tokom prijelaznog roka doveli Lukasa Podolskog i Oliviera Girouda.