Molbe putem medija
0

Van Persie: Nadam se Van Marwijk neće otići

Totalsport
Holandski nogometni reprezentativci počeli su putem medija moliti selektora Berta van Marwijka da prelomi odluku o ostanku na aktuelnoj poziciji i to na način da vodi "oranje" i na Svjetskom prvenstvu za tri godine.

Trener koji je prije devet godina odveo Feyenoord do naslova u tadašnjem Kupu UEFA-e postao je selektor Holandije 2008. Pod njegovim su vodstvom "tulipani" igrali u finalu lanjskog Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, a savršeno su startali i u kvalifikacije za Euro 2012., sa šest pobjeda u isto toliko dvoboja u grupi E. No, Van Marwijk nije siguran želi li i dalje ostati, radije bi, sam je izjavio, osluhnuo ponude dobrih klubova iz Španije, Engleske, Njemačke ili Italije.

"On nas čini boljima. Svaki put kad sam u reprezentaciji stavlja izazov pred mene kao pojedinca i pred nas sve. Čini nas oštrijima zahtijevajući da budemo u najboljem izdanju. Ne zna svaki trener kako postupati s igračima, ali on zna. Aktivan je u vođenju tima i nadam se da ćemo nastaviti zajedno i nakon Eura", izjavio je Van Persie.