Nogomet
0

Van Persie: Moje isključenje je bilo smiješno

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Holanđanin Robin van Persie žestoko je kritikovao švicarskog sudiju Massima Busaccu koji ga je isključio u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Nou Campu protiv Barcelone.

Busacca je u 56. minuti, pri rezultatu 1-1, pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton Arsenalovom napadaču Robinu Van Persieju, jer je uputio udarac na gol nakon sudijskog zvižduka. Na Arsenalovu žalost, bio je to i jedini Arsenalov udarac uopće na gol Barcelone, pa makar se i ne računao. Službena statistika nije registrirala niti jedan jedini pokušaj "topnika" prema golu domaćina, ni izvan okvira, a kamoli u okvir gola Barcelone. Gosti su do pogotka stigli zahvaljujući autogolu Busquetsa u 53. minuti. No, na kraju je Barcelona pobijedila s 3-1 i prošla dalje...

"Moje isključenje je imalo velikog utjecaja na konačni rezultat. Bilo je to potpuno smiješno isključenje. Pa kako bih mogao čuti zvižduk pored 95.000 ljudi koji skaču i stvaraju veliku buku. No, taj sudija je bio loš cijelu večer i uopće mi nije jasno zašto je on vodio ovu utakmicu", bijesnio je Van Persie.

Izvještaji sugerišu kako je menadžer gostiju Arsene Wenger imao žestoki verbalni okršaj sa sudijom nakon dvoboja u tunelu. Wenger je odbio ispričati detalje tog dijaloga, ili vjerovatnije monologa.

"Rekao sam mu licem u lice što mislim o njegovoj odluci. Taj sigurno nikada nije igrao nogomet na najvišem nivou, da bi imao pravo donijeti takvu odluku", izjavio je Wenger.