Nogomet
0

Van Persie i Rooney donijeli pobjedu Unitedu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su Crystal Palace s 2-0 u prvoj utakmici 4. kola engleskog prvenstva.

Ekipa menadžera Davida Moyesa odradila je protiv novog prvoligaša očekivani posao, koji im je znatno olakšao Južnoafrikanac Kagisho Dikgacoi, kada je u 44. minuti s leđa srušio Younga u kaznenom prostoru svoje ekipe.

Dobio je direktni crveni karton, a Robin Van Persie je bio siguran s bijele tačke. Holanđanin je zabio svoj treći gol u prvenstvu i prekinuo post aktuelnih engleskih prvaka dug 225 minuta.

Prije toga je Van Persie u 39. minuti fino primirio dobru loptu Waynea Rooneyja, te tukao snažno desnom nogom, ali je uzdrmao prečku. U 42. minuti, Gayle je propustio odličnu priliku za goste. Fino je primio jednu dugu loptu i pobjedao Ferdinandu, ali je onda pucao kraj gola.

Bilo je teško očekivati da gosti s igračem manje mogu nešto napraviti u drugom poluvremenu, a sve sumnje u vezi s ishodom otklonio je Wayne Rooney lijepim pogotkom iz slobodnog udarca u 81. minuti, svojim prvim ove sezone u dresu Crvenih vragova. U zadnje 44 utakmice u Premiershipu, Rooney je sudjelovao kod 40 pogodaka svojim golovima ili asistencijama.

Spomenimo da je prvi prvenstveni nastup u dresu Manchester Uniteda upisao belgijski reprezentativac Marouane Fellaini, koji je ušao u igru u 62. minuti.

Premiership, 4. kolo:

Manchester United – Crystal Palace 2-0 (Van Persie 45+1, Rooney 81)