Nogomet
0

Van Nistelrooy na korak od HSV-a

Totalsport
Ruud Van Nistelrooy
Ruud Van Nistelrooy
Samo još potpis na ugovor dijeli Ruuda van Nistelrooya od toga da napusti madridski Real i priključi se HSV-u, ako je vjerovati španskim i njemačkim medijima.

Tvrde to madridski sportski dnevnici Marca i AS, a o istome piše i berlinski Bild najavljujući taj transfer kao najveći u januarskom prelaznom roku.

Interes za uslugama 33-godišnjeg napadača, kojeg ugovor s Realom veže do kraja aktuelne sezone, su pokazivali, među ostalima, i engleski Premierligaši Liverpool, Tottenham i Stoke City, te turski Galatasaray.

Ukupno je Van Nistelrooy pogodio 46 puta u 68 prvenstvenih utakmica za Real, u koji je stigao 2006. godine iz Manchester Uniteda, i postigao 65 golova u ukupno 97 utakmica za tu ekipu u svim takmičenjima.

Igrajući za "crvene vragove" od 2001. do 2006. godine sjajni je Nizozemac koji se nada odlasku na Svjetsko prvenstvo, postigao 150 golova u 220 utakmica.

Hoće li sjajan golgeterski niz nastaviti nastaviti u redovima HSV-a, tek će se vidjeti. No, da će osnažiti hamburšku ekipu slažu se svi spomenuti mediji.