Zbog tretmana prema Robbenu
0

Van Marwijk osudio Bayernove navijače

Totalsport
Holanski selektor Bert van Marwijk oštro je kritikovao navijače Bayerna zbog "skandaloznog tretmana" prema Arjenu Robbenu u prijateljskoj utakmici njegovog kluba i njegove reprezentacije na Allianz Areni.

Robben se navijačima Bayerna očito dosta zamjerio jer je u finalnoj utakmici Lige prvaka protiv Chelseaja lošim izvođenjem penala u prvom produžetku omogućio Petru Čechu da se proslavi, a onda nije pucao u izvođenju penala nakon kojeg je Chelsea osvojio naslov prvaka Europe.

Tri dana kasnije Robben je na istom stadionu zaigrao za svoju reprezentaciju, ali protiv svog kluba. U pobjedi Bayerna protiv Holandije 3-2 ušao je u igru u 76. minuti. Od tog trenutka pratili su ga gromoglasni zvižduci navijača Bayerna prilikom svakog kontakta s loptom.

"Način na koji su navijači Bayerna tretirali Arjena u utorak u Minhenu je skandalozan. Arjena je to jako pogodilo, ali nadam se da će iz ovog iskustva izaći još jači", izjavio je Van Marwijk za holandsku novinsku agenciju ANP.

Holandski reprezentativci također su bili šokirani ponašanjem Bayernovih navijača i osudili ga. Wesley Sneijder je, između ostalog, poručio:

"Arjen se može priključiti mom klubu Interu kada god poželi".

Čak i kada bi to bilo tačno, nije izvedivo jer je Robben nedavno produžio ugovor s Bayernom do 2015. godine.