Muke po klupske trenere
0

Van Gaal: "Zbog SP-a neću moći dobro pripremiti tim"

Totalsport
Louis van Gaal (Foto: AP)
Louis van Gaal (Foto: AP)
Trener njemačkog prvaka Bayerna Louis van Gaal izuzetno zabrinut dočekuje novu sezonu Bundeslige. Priznao je to nakon jučerašnje objave rasporeda za novo njemačko nogometno prvenstvo.

Bavarci će sezonu otvoriti 20. avgusta na svojoj Allianz Areni protiv prvaka iz 2009. godine Wolfsburga. A Van Gaala muči što će mu velik broj igrača prvi put na raspolaganju biti tek nešto više od dvije sedmice uoči te utakmice.

Naime, Bayern je najzastupljeniji klub što se tiče broja igrača koji su još uvijek aktivni na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Čak 11 igrača minhenskoga kluba je u polufinalu svjetske smotre. Naravno, najviše ih je u sastavu Njemačke, čak osmorica (Butt, Lahm, Badstuber, Schweinsteiger, Müller, Kroos, Klose i Gomez), dok trojica igraju za Van Gaalovu Holandiju(Braafheid, van Bommel i Robben).

"Žalim zbog toga jer neću moći dobro pripremiti tim. Bit će teško i meni, ali i tim igračima. To je veliki problem", rekao je Van Gaal.

Holandski trener je tako posljednjih dana na raspolaganju imao samo desetoricu zdravih igrača (među njima i naše Olića i Pranjića), ali je i njima odlučio dati novi desetodnevni odmor, do 15. jula. A 11 spomenutih polufinalista SP-a će se priključiti tek 2. avgusta, dakle samo 18 dana prije starta Bundeslige.