Nogomet
0

Van Gaal: Veliki igrači dolaze u United zbog novca, ne zbog Lige prvaka

Anadolija
Louis Van Gaal (Foto: EPA)
Louis Van Gaal (Foto: EPA)
Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal uvjeren je da klub sa "Old Trafforda" može privući velika imena iako se do kraja sezone ne bude plasirao u Ligu prvaka.

United je trenutno na petoj poziciji sa četiri boda zaostatka od gradskog rivala Manchester Cityja i danas će protiv Tottenhama imati priliku približiti se Građanima na bod čime bi se vratili u borbu za plasman u elitno klupsko takmičenje.

Holandski stručnjak ipak smatra da je United spreman potrošiti dosta novca naredne sezone za velika imena, iako ne uspije završiti među prvih četiri na tabeli.

"Nastupanje u Ligi prvaka je važno za igrače, ali mislim da je Manchester United dovoljno velik klub da privuče vrhunske igrače. To je veliki klub i naše plate su toliko dobre da će igrači dolaziti iako se ne uspijemo plasirati u Ligu prvaka", istakao je Van Gaal, dodavši da United ipak nije odustao od četvrtog, pa ni trećeg mjesta koje zauzima Arsenal.

"Ako Manchester City pobijedi sve preostale utakmice, mi ne možemo zatvoriti rupu, isto je i sa Arsenalom. Ti timovi moraju izgubiti prije nego što ih prestignemo, ali to je definitivno moguće. Ipak, prije svega moramo savladati Tottenham i to je teško", poručio je 64-godišnji Holanđanin.