Nogomet
0

Van Gaal suspendirao Tonija

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Loš odnos između Bayernovog holandskog trenera Louisa van Gaala i italijanskog 32-godišnjeg napadača Luce Tonija kulminirao je Van Gaalovom odlukom o suspenziji Tonija.

Luca Toni nedavno je izjavio da s Van Gaalom gotovo i ne komunicira u zadnja četiri mjeseca. Talijanski napadač nedavno je napustio stadion nakon prvog poluvremena utakmice protiv Schalkea, nakon što je bio zamijenjen nakon prvog poluvremena. Izjava o lošim komunikacijskim kanalima sa šefom struke sigurno mu nije pomogla u nastojanju da se izbori za mjesto u prvom sastavu Bayerna...

"Želim se vratiti u Italiju i želim postizati golove kojima bih izborio mjesto među kandidatima za odlazak na Svjetsko prvenstvo", pričao je Toni.

Italijanski centarfor nije konkurirao za momčad koja je prošlog vikenda u derbiju 13. kola Bundeslige odigrala 1-1 protiv Bayera iz Leverkusena. Službeno su u Bayernu Tonijev izostanak objasnili ozljedom prepona, međutim, sada je na površinu isplivao i pravi razlog. Njemački mediji prenose da ga je Van Gaal odlučio suspendirati i udaljiti iz kadra prve momčadi.

Toni, tako, neće konkurirati niti za dvoboj 5. kola Lige prvaka u A skupini, u srijedu protiv Maccabi Haife u Münchenu. U tom dvoboju Bavarcima niti pobjeda neće biti dovoljna za plasman u osminu finala, u slučaju da Juventus u gostima svlada Bordeaux.

"Toni mora promijeniti svoje ponašanje", kratko je prokomentirao izostavljanje svog talijanskog napadača iz konkurencije za sastav Van Gaal.

Daljnje konzekvence?

"To je pitanje za upravu kluba", opet je kratak bio holandski trener.