Nogomet
0

Van Gaal se zbog Robbena obrušio na svoje Holanđane

Totalsport
Louis van Gaal
Louis van Gaal
Posljednji član Bayerna koji se uključio u napade na ljekare i stručni štab holandske nogometne reprezentacije je njihov sunarodnjak Louis van Gaal.

Tema je, dakako, misteriozna povreda Arjena Robbena kojem je na rutinskom pregledu otkriveno puknuće bedrenog mišića lijeve noge. Trener bavarskoga kluba je uvjeren da je do povrede došlo zbog nedovoljne brige u holandskoj reprezentaciji tokom Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Štaviše, Van Gaal je ustvrdio kako Robben uopće nije smio igrati na Mundijalu. Budući da je 26-godišnji veznjak na SP stigao s povredom tetive lijevog koljena, u Bayernu vjeruju da je njegovo preuranjeno uvođenje u igru uzrokovalo novu povredu. Robben je propustio prve dvije utakmice, a potom je zaigrao u svim preostalima, uključujući i finalnu u kojoj je Holandija izgubila od Španije (1-0).

"Svaki igrač želi igrati na SP-u i učinit će sve da u tome uspije. No, zato postoje selektor i ljekar koji moraju zaštititi igrače, a u holandskoj reprezentaciji to nisu napravili", izjavio je Van Gaal.

"Zvao sam Robbena nekoliko puta tokom SP-a i upozoravao ga. Svi su znali da nije u dobrom stanju".

I holandski selektor Bert van Marwijk i ljekar Dick van Toorn odbacuju mogućnost da se Robben povrijedio tokom SP-a.