Bayern
0

Van Gaal napao Ribeyja zbog nezalaganja

Totalsport
Louis van Gaal
Louis van Gaal
U srijedu je Louis van Gaal za svoje manje spremne nogometaše i nereprezentativce u Münchenu organizirao prijateljsku utakmicu protiv trećeligaša Unterhachinga.

Bayern je pobijedio s 2-1, no Louis van Gaal je nakon toga bio vrlo nezadovoljan. U petak je novinarima ispričao zbog čega.

"Franck Ribery uopće se nije trudio, kao da nije bio prisutan. Šteta!", rekao je 59-godišnji nizozemski trener dodavši:

"Ne organiziram takve utakmice za sebe. Niko od mojih prvotimaca, pa tako ni Breno odnosno Diego Contento, nije pokazao dovoljno, no Ribery je bio najlošiji."

Nizozemac tu nije stao, već je nastavio sarkastično prozivati 27-godišnjeg Francuza, najskupljeg igrača u Bayernovu pogonu i najskupljeg igrača Bundeslige svih vremena.

"U četvrtak smo imali regeneracijski trening. Na njemu se Ribery pojavio. Iskreno, ne vidim zašto kad mu regeneracija nije trebala. Ljuti me takav odnos jer Franck nema fizičke temelje, nije dobro pripremljen", zaključio je trener.

Nakon sukoba s predsjednikom Ulijem Hoeneßom Van Gaal je tako kreirao novi konflikt u bavarskom klubu. Nije prvi put da proziva Francuza. Prošlog jula rekao je da on, otkako je u Bayernu, još nije vidio velikog Riberyja.

Da odnos ne štima obostrano, potvrđuje i Francuzova izjava iz septembra 2009. godine, kada je istaknuo da njegov kontakt s Van Gaalom "nije pozitivan".